T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / SİNCAN - Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

eGüvenlik Toplantı Tutanağı

PINARBAİI M.T.A.L. ETWİNNİNG OKULU TOPLANTI TUTANAĞI

GÜNDEM MADDELERİ

1-Açılış yoklama

2-eTwinning Okulu Adayı Olma Temel Koşulları

3-e-Güvenlik Politikası Oluşturma

4-eTwinning sistemine kayıtlı olan öğğretmen arkadaşların yapması gerekenler

5-Öğretmen-veli-öğrenci e-Güvenlik çalışmaları

6-Okul e-Güvenlik Panosu oluşturma

7-e-Safety Label Portalı hakkında bilgi

8-Sınıflarda yapılacak e-Güvenlik çalışmaları

9-Okul web sayfasının önemi

Dilek ve temenniler

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ VE ALINAN KARARLAR

  1. Dönem 2. Yarısının hayırlı olması dileğiyle toplantı okul müdürümüz Emine KIRKPINAR tarafından açıldı.Öğretmenler kurulrnda belirlenen eTwinning Okulu Komisyon üyelerimiz;Okul Müdürü Emine Kırkpınar Okul Müdür Yardımcımız Nilüfer Bağlıcak,eTwinning klübü öğretmenleri Serap Tunç BABACAN, Şerife BAÇİK,ZAHİDE GİDAN YILMAZ,,proje uürüten öğretmenlerden Gülter Eroğku ,Fatma Tanrıkulu

 toplantıya katıldı.

  1. Okulumuz eTwinning Portalına 2 yıldır kayıtlı olması ve portala kayıt olan öğretmen sayımız ve Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmesi ile adaygösterildiği belirtildi.Bu doğrultuda eTwinning Okulu olma çalışmalarına başlanmasına karar verildi.
  2. eTwinnning Okulu olmanın en önemli noktalarından biri olan e-Güvenlik  politikası üzerinde duruldu.Bu politikanın gözden geçirilmesine, varsa eksiklerin düzenlenerek gözden geçirilmesine ve tamamlanmasına, Okul web sitwsinde düzenli bir şekilde yayınlanması gerektiğine bu çalışmalar ile Geafik öğretmenimiz Bengü Bilmezin  ilgilenmesi ve yapmasına karar
  3. eTwinning portalına kayıtlı olan öğretmenlerimizin yeni School educatıon.ec.europa .eu (ESEP)platformda kayıtlarını yenilemeleri ve bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.Bu kayıtlı öğretmenlerimizin Etwinning Online EBA kurs sisteminden en az 3 maksimum 5 adet kurs alması kararlaştırıldı. Bunun dışında UDS ve CSS tarafından belirlenen Mesleki Gelişim vebinarlarından birine katılmaları gerektiği belirtildi.
  4. Müdür yardımcımız Nilüfee Bağlıcak  tarafından öğretmen ,öğrenci,ve velilere Güvenli İnternet Kullanımına yönelik sunumlar yapılmasına karar verilirken,konu ile ilgili tüm bilgilendirmelerin yapılacağı ifade edildi.
  5. Geçen sene yaptırılan e-Güvenlik panosunun çocukların velilerin dikkatini çektiği vurgulandı.Güvenli İnternet GÜNÜ İLGİLİ Afişlerede yer verilmesine karar verildi.
  6. E-Safety Label portalına ,diğer komisyon üyelerinde  kayıt olmasına karar verildi.Bu portal üzerinden iletişim ve işbirliğinin devem edileceği üzerinde duruldu.Aynı şekilde eTwinning Okulu müracaat formunun komisyon üyelerinden ilisinin doldurmasına karar verildi.
  7. eTwinning projesi yapan öğretmenlerimizin yaptığı sınıflarda e-Güvenlik ile ilgili çalışmalar yapılacağına,konu üzerinde farklı etkinliklerle dikkat çekileceğine bunlar yapılırken resim ve linklerinin  alınacağına,bir padlette toplanacağına vurgu yapıldı.Güvenli İnternet Günü etkinlikler ile tüm sınıflarda kutlanılacağına vurgu yapıldı.
  8. Tüm yapılan iş ve işlemlerin Okul web  sayfasında görünür hale geleceğine,e-SAFETY LABEL ‘Iın okul web sayfasına yerleştirilmesine karar verildi.
  9. Toplantı eTwinning Okulu başvurusunun olumlu sonuçlanması temennisiyle Okul Müdürü Emine KIRKPINAR tarafından kapatıldı.

                                                                                                                                                                                                                                                                                  17/01/2024

                                                                                                                                                                                                                                                                              Emine KIRKPINAR

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 14:29 - Görüntülenme: 30
  Beğen | 0  kişi beğendi